Політика

Зеленський сподівається на тісну співпрацю з новою головою Єврокомісії

Президент України Володимир Зеленський привітав Урсулу фон дер Ляєн зі вступом на посаду голови Європейської Комісії і висловив сподівання на тісну співпрацю.

"Вітаю Урсулу фон дер Ляєн із призначенням новим президентом Європейської Комісії! Ми розраховуємо на тісну співпрацю з вами і вашою командою над амбітними цілями відносин "Україна-ЄС", щоб зробити Європу сильнішою, безпечнішою та процвітаючою!" - написав Зеленський на своїй сторінці у Twitter у середу.

Як повідомлялося, Європейський парламент (ЄП) підтримав склад нової Європейської Комісії на чолі з німкенею Урсулою фон дер Ляєн. Голосування відбулося в середу на пленарній сесії ЄП у Страсбурзі.

Отже, до Єврокомісії мандата 2019-2024 рр. під головуванням фон дер Ляєн увійшли: високий представник ЄС із закордонних справ, заступник голови ЄК Жозеп Боррель (Іспанія), а також заступники голови - Франс Тіммерманс (Нідерланди, екологічна проблематика), Маргрете Вестагер (Данія, цифрові технології), Валдіс Домбровскіс (Латвія, пакет "Економіка на службі людей"), Марош Шефчович (Словаччина, міжінституційні відносини), Віра Юрова (Чехія, європейські цінності і транспарентність), Дубравка Шуйця (Хорватія, демократія і демографія), Маргарітіс Схінас (Греція, проблематика міграції).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ