Політика

Суд зобов'язав Генпрокуратуру розпочати розслідування проти Садового через його заклик обміняти Медведчука

Київ. 26 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Печерський районний суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру України розслідувати заклик мера Львова Андрія Садового обміняти голову політради "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука на затриманих у Керченській протоці українських моряків, повідомляє прес-служба "ОПЗЖ".

"21 листопада Печерський районний суд Києва, розглянувши заяву народного депутата України В. Німченка щодо бездіяльності посадових осіб Генеральної прокуратури України з приводу невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, ухвалив рішення зобов'язати ГПУ почати розслідування кримінального злочину", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що йдеться про протиправні дії мера Львова Андрія Садового, який 4 грудня 2018 року розмістив на своєму Youtube-каналі відеоролик із закликом обміняти Медведчука на українських моряків за державну зраду.

"Дії Садового характеризуються прямим умислом і містять ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 27, ст. 149 Кримінального кодексу України, оскільки в закликах Садового вбачаються підбурювання до вчинення незаконних дій, притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності", - зазначили в політсилі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ