Політика

Зеленський зазначає, що загалом уже готовий до зустрічі в "нормандському форматі", яку вдалося "дотиснути"

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що загалом готовий до зустрічі у "нормандському форматі" 9 грудня в Парижі, але потрібно "ще попрацювати".

"Ми отримали дату (9 грудня - ІФ) "нормандської зустрічі", підтверджену чотирма країнами, Україною, Німеччиною, Францією, Росією, дотиснули, молодці. Дуже важливо розблокувати цю можливість говорити про повернення наших територій і наших людей, відновлення нашого українського суверенітету і територіальної цілісності", - сказав він у відеозверненні до українців про успіхи, перемоги, плани та невдачі влади за тиждень, записаному під час пішої прогулянки президента вулицями Києва в понеділок.

Зеленський зазначив, що до цієї зустрічі йде підготовка. "Чесно кажучи, вже готові, але потрібно ще трохи попрацювати", - зазначив він.

Президент наголосив, що необхідно домогтися припинення вогню і війни на Донбасі, щоб Україна перестала втрачати своїх найкращих людей, таких як командир 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Збройних сил України Євген Коростельов.

"Кожного дня такі трагічні новини змучують кожного, змучують Україну. Тому потрібно завершувати цю війну", - сказав Зеленський.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ