Політика

Україна має посилити соціальну підтримку потерпілих від конфлікту на Донбасі - чиновник ЄК

 У Європейському Союзі очікують від української влади кроків, які полегшать становище людей, що потерпіли від конфлікту на Донбасі, а від Росії - "значущих кроків для просування Мінського процесу", повідомляє Deutsche Welle.

"Ми вважаємо, що є ще речі, які Україна може зробити. А саме, посилити підтримку в соціальних питаннях, таких як виплата пенсій громадянам на непідконтрольних уряду територіях і виборчі права внутрішньо переміщених осіб", - наводить DW слова голови відділу з відносин із країнами "Східного партнерства" зовнішньополітичної служби ЄС Річарда Тіббельса на засіданні делегації Європарламенту щодо асоціації з Україною в Брюсселі в четвер.

Водночас єврочиновник наголосив на тому, що в ЄС знають про порушення режиму припинення вогню на Донбасі, але все-таки бачать "обнадійливі" сигнали, такі як обмін полоненими у вересні, розведення сил у Станиці Луганській, Золотому і Петрівському, розмінування, а також завершення будівництва мосту в Станиці Луганській 20 листопада. "Це були сміливі кроки української сторони", - додав Тіббельс.

Він також наголосив, що ЄС тепер очікує від Росії "не менш значимих кроків для просування Мінського процесу", які вона могла б здійснити вже на саміті "нормандської четвірки", запланованому на 9 грудня в Парижі. Також чиновник висловив повну підтримку роботі "нормандської четвірки" і Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ