Політика

Революції в Україні не про політику, вони про честь і право бути вільною людиною - Тимошенко

Революції в Україні відбувалися не через політику, а з бажання людей бути вільними на своїй власній землі, заявила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Ті, хто 15 і 6 років тому вийшли на Майдан, зовсім не думали про вибори й рейтинги. Вони вийшли з дому, покинули свої родини, залишили зону комфорту і пішли у вогонь, щоб відстояти священне й високе право людини на свободу!" - заявила Тимошенко у зверненні до Дня Гідності та Свободи.

Тимошенко закликала політиків утриматися від зайвих слів і вшанувати пам'ять тих, хто "не відсидівся, не збайдужів, не злякався".

"Саме завдяки їм Україна досі є. Саме завдяки їм вона завжди буде. Завдяки їм наша Україна веде велику боротьбу за істинну незалежність і суверенітет… І саме завдяки їм ми таки переможемо і здолаємо. Бо не маємо іншого права та іншого вибору…", - наголосила вона.

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, приурочений до роковин початку Помаранчевої революції (2004 рік) і Революції гідності (2013 рік). Він відзначався як День Свободи з 2005-го до 2011 року, проте в період президентства Віктора Януковича фактично був скасований. У 2014 році п'ятий президент України Петро Порошенко відновив офіційний статус свята.

Як повідомлялося, в Києві 21 листопада відбудуться меморіальні, урочисті та культурно-мистецькі заходи, приурочені до Дня Гідності та Свободи.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ