Політика

Гончарук: Україна та Литва мають спільні позиції щодо неприпустимості реалізації "Північного потоку-2"

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук подякував Литві за спільну позицію щодо неприпустимості реалізації проекту газопроводу "Північний потік-2" дном Балтійського моря.

Про це він заявив на зустрічі з головою Сейму Литви Вікторасом Пранцкетісом. Під час зустрічі сторони обговорили стан і перспективи співпраці Україна-Литва та можливості для посилення взаємодії між країнами.

Гончарук також окремо наголосив на важливості спільної позиції України, Литви та інших країн ЄС про неприпустимість реалізації проекту "Північний Потік-2", який, на його думку, монополізує енергетичний ринок і неминуче призведе, зокрема, до погіршення якості послуг для всіх споживачів.

"Енергетична безпека - пріоритет не лише для України, а й для всієї Європи. Це питання має обговорюватися на найвищому рівні в ЄС, тому я дякую Литві за підтримку в цьому питанні. Я радий, що ми маємо спільну позицію про неприпустимість реалізації проекту "Північний потік-2". Це політичний, а не бізнес-проект, і дуже важливо зупинити його руйнівний вплив, адже йдеться про безпеку всієї Європи", - наголосив глава українського уряду.

Гончарук також висловив сподівання в успішності підготовки та проведення Конференції з питань реформ в Україні, яка відбудеться у Вільнюсі у липні 2020 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ