Політика

Питання кримськотатарської автономії потрібно широко обговорити в суспільстві для розуміння того, про що йдеться, - постпред президента в АРК

Питання створення національно-територіальної автономії кримськотатарського народу в складі України необхідно широко обговорити в українському суспільстві, щоб усі розуміли, про що йдеться, вважає постійний представник президента України Володимира Зеленського в Криму Антон Кориневич.

"Що стосується самого питання можливої автономії, у нас позиція така, що ми маємо вивести це питання на рівень більш широкого дискурсу, щоб суспільство розуміло, що мається на увазі, що немає загроз можливого сепаратизму. Наразі ми бачимо, що суспільство не дуже розуміє, про що йдеться", - сказав він на брифінгу в середу в Києві.

Кориневич зазначив, що в представництві президента знають усі ті законодавчі ініціативи, які не обмежуються запропонованими змінами до розділу 10 Конституції України про Автономну Республіку Крим, а й про корінні народи, про статус кримськотатарського народу. "Ми працюємо над цими питаннями", - зазначив він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ