Політика

Справа проти екс-заступника Гонтаревої Писарука є політичною помстою - "Євросолідарність"

Справа проти голови правління Райффайзен Банку Аваль, колишнього першого заступника глави Національного банку України (НБУ) Олександра Писарука має виключно замовний політичний характер, заявила партія "Європейська солідарність".

"Силові дії правоохоронців, спрямовані проти голови правління Райффайзен Банку, одного з колишніх керівників НБУ Олександра Писарука, відомого фахівця у міжнародному фінансовому світі, - це частина "вендети", яку олігарх Ігор Коломойський оголосив не лише колишнім посадовцям Національного банку, а й усій банківській системі України", - наголошується в заяві, оприлюдненій на сайті партії.

"Євросолідарність" наполягає, що справу було розпочато для помсти команді Валерії Гонтаревої, яка провела в Україні успішну банківську реформу та здійснила націоналізацію ПриватБанку.

"Попри те, що рішення про націоналізацію було ухвалене вже після звільнення Олександра Писарука з НБУ, "замовник" цієї спецоперації готовий відіграватися на будь-кому з команди реформаторів. Ми маємо констатувати той факт, що головна мета цієї справи - не правосуддя, бо вона має виключно замовний політичний характер", - упевнені в партії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ