Політика

Визнання МС ООН своєї юрисдикції в позові України проти Росії - важливий крок до захисту суверенітету України і притягнення до відповідальності РФ – посольство США в Києві

Посольство США в Україні привітало Українську державу з рішенням Міжнародного суду ООН про визнання наявності власної юрисдикції розглядати справу про застосування та тлумачення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

"Ми вітаємо Україну з рішенням Міжнародного суду про визнання своєї юрисдикції у справі України проти Росії. Це важливий крок до захисту суверенітету, територіальної цілісності і демократії України та притягнення Росії до відповідальності за свої дії", - заявила прес-служба посольства в Facebook.

Як повідомлялося, Міжнародний суд ООН визнав наявність власної юрисдикції розглядати справу про застосування та тлумачення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Отже, суд відмовив у розгляді заперечень Російської Федерації про наявність юрисдикції суду в цій справі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ