Політика

Реформи необхідні Україні для просування до членства в НАТО - Столтенберг

Процес реформ абсолютно необхідний для майбутньої безпеки та процвітання України, а також просування до майбутнього членства в НАТО, заявив генсек альянсу Єнс Столтенберг.

"Президент Зеленський і уряд України мають потужний народний мандат на впровадження широкомасштабних реформ. Україна наразі досягає євроатлантичних принципів і стандартів для того, щоб задовольнити очікування свого населення", - сказав він під час засідання Комісії Україна-НАТО в Києві в четвер.

Столтенберг також наголосив, що Мінські домовленості мають виконувати повною мірою всі сторони, і НАТО очікує, що Росія виконуватиме свої зобов'язання за цими угодами.

"Ми підтримуємо зусилля президента Зеленського щодо мирного вирішення конфлікту, і ми високо цінуємо ваше лідерство і ваші зусилля. НАТО підтримує Україну політично та практично, допомагаючи зміцнити оборонні інститути, Збройні сили України", - наголосив генсек Північноатлантичного альянсу.

За словами Столтенберга, в середу Північноатлантична рада побувала у Військово-морській академії ВМС ЗСУ в Одесі, яку підтримують члени альянсу, і їх вразила ця установа й люди, з якими вони зустрілися.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ