Політика

Зеленський підкреслює, що має намір шукати шляхи завершення війни, але не будь-якою ціною

Президент України Володимир Зеленський підкреслює, що має намір продовжувати шукати шляхи завершення війни на Донбасі, але не будь-якою ціною і в інтересах України.

Коментуючи в суботу в своєму Telegram-каналі поїздку в Золоте, де на цій ділянці лінії розмежування повинно відбутися розведення сил, яке поки відкладається, президент вказав, що йому "важливо було почути українців, які чекають миру".

"Це для мене головне. Ми повинні шукати шляхи і працювати для завершення війни. І не будь-якою ціною - підкреслюю це. Капітуляції не буде в будь-якому випадку. Це я кажу як Президент і Верховний Головнокомандувач. Упевнений, у нас все вийде і Україна знову буде єдиною", - заявив він.

Зеленський зазначив, що провів дві доби в Золотому, їздив на передову, зустрічався з учителями та лікарями, які, незважаючи на складні умови, продовжують виконувати свою роботу.

"Говорили про побут на лінії розмежування, про соціальні потреби, а також про можливе розведення військ. Зрозумів одне - всі хочуть миру. Всі готові до розведення", - сказав він.

Президент розповів, що від місцевих жителів дізнався, що на околиці Золотого в приватному будинку оселилася "група озброєних людей".

"Жителі Золотого не на жарт стурбовані, хто це такі. Вирішив поспілкуватися з ними сам. Деякі розмови виявилися емоційними. Однак готовий і далі говорити і шукати порозуміння. Але одними розмовами війни не закінчити", - переконаний він.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ