Політика

"Євросолідарність" пропонує Верховній Раді і керівництву України порушити питання про надання Україні ПДЧ в НАТО на грудневому саміті альянсу

Партія "Європейська солідарність" пропонує парламенту і керівництву України звернутися до учасників саміту НАТО про надання Україні плану дій щодо членства в НАТО, заявляє лідер партії "Європейська солідарність", п'ятий президент України, народний депутат Петро Порошенко.

"Наша команда підготувала проект заяви Верховної Ради. Пропонуємо уповноважити голову Верховної Ради разом з президентом і прем'єр-міністром поставити підписи під відповідним зверненням до грудневого саміту НАТО. Воно повинно продемонструвати консолідовану позицію законодавчої і виконавчої влади в питанні євроатлантичної інтеграції", - сказав Порошенко в відеозверненні на своїй сторінці в Фейсбук у п'ятницю.

Як зазначив п'ятий президент, поставити на порядок денний питання про План дій членства в НАТО – насамперед, обов'язок українського президента, а парламент нового скликання має можливість продемонструвати політичну волю щодо вступу України в Альянс.

"Закликаю колег у Верховній Раді, - і хто у владі, і хто в опозиції, - підтримати нашу пропозицію наступного тижня", - сказав Порошенко.

За словами Порошенка, "стійкий мир і надійна безпека можливі лише, за умов членства України в НАТО".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ