Політика

Уряд ініціює обговорення долі "Голосу України" та "Урядового кур'єра" - міністр Кабміну

Кабінет Міністрів у зв'язку з планами відмовитися від офіційної публікації законів і нормативних документів в урядовому друкованому виданні "Урядовий кур'єр" та парламентському - "Голосі України" ініціює громадське обговорення їхнього майбутнього, повідомив міністр Кабміну Дмитро Дубілет у середу.

"Після того як ВР ухвалить цей закон (про скасування обов'язкової публікації нормативних актів - ІФ), обговорюватимемо з суспільством подальшу долю цих двох друкованих видань", - написав він у Facebook.

Дубілет нагадав, що уряд пропонує оприлюднювати закони та інші акти на офіційних сайтах та затвердив відповідний законопроект у середу.

Він пояснив, що ініціював такий законопроект після того, як друкарня перенесла на власний розсуд друк ухваленого ВР закону, якого уряд дуже чекав і підготував під нього комплекс заходів.

"Цей випадок був непорозумінням (напевно), але взагалі маніпуляції з друкарнями для відтягування набуття чинності законами траплялися в історії України не раз", - зазначив міністр Кабміну.

Згідно зі звітом про виконання держбюджету-2018, на фінансову підтримку газети "Урядовий кур'єр" у минулому році було виділено 15,497 млн грн.

На висвітлення діяльності Верховної Ради на радіо й ТБ і на фінансову підтримку "Голосу України" в 2018 році з держбюджету було направлено 61,524 млн грн.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ