Політика

В ЄС надійшло прохання британського прем'єра про відстрочку Brexit

Голова Європейської ради Дональд Туск повідомив, що отримав листа з проханням британської сторони щодо перенесення Brexit, тому починає консультації з лідерами країн ЄС.

"Запит про відстрочку щойно надійшов. Тепер я почну консультації з лідерами країн ЄС щодо того, як реагувати", - написав Туск на своїй сторінці в Твіттері.

Члени Палати громад в суботу зажадали від глави британського уряду Бориса Джонсона запросити у Брюсселя відстрочку Brexit. Поправку, що передбачає цей захід, відому як "поправку Летвіна", за іменем члена Палати громад Олівера Летвіна, котрий запропонував її, схвалили 322 депутати, проти висловилися 306 осіб.

Слухання в Палаті громад, на яких депутати повинні були винести вердикт за узгодженою Джонсоном з ЄС оновленою угодою про вихід Великобританії з ЄС, ознаменувалися жорстким протистоянням парламентаріїв і прем'єра. Джонсон заявляв, що не обговорюватиме з ЄС відстрочку, наполягаючи на тому, що Лондон має залишити ЄС 31 жовтня.

Раніше британський парламент прийняв закон, згідно з яким, якщо до 19 жовтня не вдасться ухвалити угоди про Brexit c ЄС, Джонсон повинен буде просити у Брюсселя тримісячну відстрочку. Однак прем'єр раніше попереджав, що швидше "помре в стічній канаві", ніж проситиме ЄС про подібне.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ