Політика

Тарифи на сталь для Туреччини будуть збільшені до 50%

Президент США Дональд Трамп прийняв рішення збільшити тарифи на сталь для Туреччини на 50%, повідомив журналістам високопоставлений чиновник адміністрації.

"Тарифи на сталь будуть збільшені назад до 50%. І Сполучені Штати також негайно припинять переговори під керівництвом держсекретаря Вілбура Росса, який відвідав Туреччину минулого місяця, щодо торговельної угоди на $ 100 млрд", - сказав високопоставлений чиновник Білого дому під час телефонного брифінгу для журналістів.

Раніше Трамп підписав виконавчий указ, що вводить санкції стосовно міністерства оборони і енергетики Туреччини. Крім того, в санкційні списки були включені міністр оборони Туреччини Хулуси Анкара, глави МВС Сулейман Сойлу і міністр енергетики Фатіх Донмез.

"З огляду на нинішню економічну слабкість Туреччини, сьогоднішні дії є глибоко серйозними і спрямовані на те, щоб зосередити увагу Туреччини на серйозності ситуації на північному сході Сирії. Але ми як і раніше прихильні досягненню врегулювання ситуації шляхом переговорів, і саме тому президент доручив високопоставленій делегації, якомога швидше відбути в Анкару, щоб подивитися, що ми можемо - якщо ми зможемо досягти угоди", - додав представник Білого дому.

Турецькі збройні сили 9 жовтня розпочали операцію на північному сході в Сирії, щоб витіснити з прикордонних районів бійців курдських воєнізованих формувань.

Наприкінці минулого тижня глава Пентагону Марк Еспер заявив, що президент США розпорядився відвести всіх американських військових з півночі Сирії, щоб не допустити їх залучення в бойові дії між турецькою армією і курдськими загонами.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ