Політика

Зеленський іще думає про звільнення Кличка, планує поспілкуватися з ним перед прийняттям рішення

Президент України Володимир Зеленський поки що не прийняв рішення про звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) і планує ще раз поспілкуватися з ним перед прийняттям остаточного рішення.

"Чому не звільнив? Поки що думаю про це. Як ви знаєте, наші депутати голосують закон "Про столицю", і я вважаю, що ці функції (голови КМДА і мера - ІФ) мають бути розділені. Ми спілкувалися, до речі, з мером, і я знаю, що він проти розділення цих функцій. Я не бачу конфлікту в цьому питанні. Просто в нього одна думка, в мене - інша", - сказав Зеленський під час прес-марафону в Києві в четвер.

При цьому він додав, що перед прийняттям остаточного рішення про звільнення Кличка він планує ще раз поспілкуватися з ним.

"Ми подивилися, як це в інших європейських столицях, - у деяких ці функції розділені, у деяких об'єднані. Але я думаю, що потрібно розділити. Я обов'язково спілкуватимуся з мером Кличком перед тим, як вирішу його звільнити", - сказав він.

Як повідомлялося, Офіс президента України звернувся до Кабінету Міністрів із проханням внести подання на звільнення Кличка з посади голови КМДА. 5 вересня Кабмін погодив звільнення.

У свою чергу Кличко назвав ініціативи з розділення влади в столиці та відсторонення його з посади голови КМДА такими, що суперечать законодавству, зазначивши, що має намір обстоювати чинний порядок, згідно з яким обраний мер столиці автоматично призначається головою міськадміністрації. Він наголосив, що розділення посад і введення в столиці "двовладдя" є антиконституційним.

У зв'язку з цим Кличко подав два позови до Окружного адміністративного суду (ОАСК) - на Кабінет Міністрів України, прем'єр-міністра Олексія Гончарука та другий - на керівника Офісу президента Андрія Богдана.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ