Політика

Зустріч Зеленського з головами фракцій ВР не зняла всіх питань щодо "формули Штайнмаєра" - І.Геращенко

 Зустріч президента України Володимира Зеленського з керівниками фракцій Верховної Ради була важливою, але не зняла всіх питань щодо "формули Штайнмаєра", констатувала співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко.

"Відбулася зустріч президента Зеленського з керівниками парламентських фракцій, на якій я представила позицію "Європейської солідарності" про підписання так званої формули Штайнмаєра. (...) Безумовно, це важлива розмова, але недостатня для зняття всіх питань", - написала Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

На її думку, Зеленський щиро прагне миру, але так само "щиро і дещо наївно вірить, що йому вдасться переграти Путіна". "Ми ж бачимо в цих кремлівських формулах пастки для України. Ми відверто говорили про це на зустрічі", - повідомила вона.

Геращенко також наголосила, що попередня влада не підписувала жодних "формул Штайнмаєра", "ми якраз стояли на позиції пріоритетності безпекового блоку". "Ніяких виборів без сталої тиші, виведення російських військ і техніки не може бути апріорі. Ключове - питання кордону, й тому так важливі миротворці, які могли б підготувати територію до місцевих виборів, моніторити демілітарізацію і провести реальне роззброєння", - зазначила нардеп.

За словами Геращенко, зустріч голів фракцій із президентом тривала близько 40 хвилин і мала закритий характер.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ