Політика

"Формула Штайнмаєра" може привести до подальших зусиль для виконання Мінських угод, очікують в ЄС

У Європейському Союзі вважають, що так звана формула Штайнмаєра може привести до подальших зусиль із метою виконання Мінських угод у повному обсязі.

Так прокоментувала агентству "Інтерфакс-Україна" результати засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську і підписання листа зі згодою Києва імплементувати "формулу Штайнмаєра" прес-секретар верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні Майя Косьянчич.

"Підсумки вчорашньої дискусії Тристоронньої контактної групи в Мінську, зокрема щодо так званої формули Штайнмаєра", - це крок, який, як можна сподіватися, може привести до подальших зусиль щодо повного виконання Мінських угод усіма сторонами", - заявила вона.

Косьянчич також зазначила, що це, "зі свого боку, є ключем до досягнення міцного мирного вирішення конфлікту на сході України". "Європейський Союз незмінно підтримує роботу в "нормандському форматі", Тристоронній контактній групі та ОБСЄ в їхніх зусиллях щодо сприяння виконанню Мінських угод. ЄС залишається твердим у повній підтримці незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - наголосила представник ЄС.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ