Політика

Ратифікація Гаазької Конвенції про захист прав дітей - один із пріоритетів міністерства - Мінсоцполітики

У Міністерстві соціальної політики заявляють, що ратифікація Гаазької Конвенції про захист прав дітей є одним із пріоритетів відомства.

"Ратифікація Гаазької Конвенції про захист прав дітей - один із пріоритетних напрямів діяльності Мінсоцполітики... Український уряд до 1 грудня має розробити відповідні рекомендації та активізувати роботу в цьому напрямі", - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

У міністерстві зазначають, що ратифікація Конвенції унеможливить використання фінансових схем, які існують сьогодні. Особливо це стосується посередників - перекладачів і довірених осіб, які фактично здійснюють посередницьку, комерційну діяльність, заборонену законом.

"Конвенція не встановлює пріоритету міждержавного усиновлення, а навпаки вказує, що воно може бути здійснено лише у випадку, коли сім'я для дитини не може бути знайдена в державі її походження", - констатують у Мінсоцполітики.

Зазначається, що наразі 98 країн є учасниками Конвенції, зокрема такі країни, як США, Італія, Іспанія, Франція, Канада, Ізраїль, куди переважно їдуть усиновлені іноземцями українські діти.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ