Політика

Зеленський звільнив Данилюка з посади секретаря РНБО

Президент України Володимир Зеленський підписав заяву про відставку Олександра Данилюка з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони.

"Звільнити Данилюка Олександра Олександровича з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони України" - йдеться в тексті указу №724/2019 на сайті глави Української держави.

Як повідомлялося, 27 вересня стало відомо, що Данилюк написав заяву про відставку.

"Щодо інформації про відставку Олександра Данилюка з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони України повідомляємо: відповідну заяву Олександр Данилюк написав на ім'я президента України перед початком робочого візиту Володимира Зеленського до США для участі в 74-й сесії Генеральній Асамблеї ООН. Президент розгляне її після повернення до Києва", - повідомив Офіс президента України в соцмережах.

Пізніше Данилюк написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook: "Інформацію щодо заяви про мою відставку підтверджую. Залишаюся на роботі до рішення президента".

Зеленський призначив свого радника Данилюка секретарем РНБО наприкінці травня поточного року.

Данилюк - із 17 липня 2014 року - постійний представник п'ятого президента України Петра Порошенка в Кабінеті Міністрів України. З 25 вересня 2015 року - заступник глави Адміністрації президента Порошенка.

У квітні 2016 року був призначений на посаду міністра фінансів України. У червні 2018 року був звільнений.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ