Політика

"Голос" очікує від Зеленського переліку кандидатів до ЦВК, щоб ознайомитися з їхніми біографіями та поспілкуватися з ними

Фракція "Голос" у Верховній Раді запропонувала кандидатуру Андрія Гевка до нового складу Центральної виборчої комісії, а також просить президента України Володимира Зеленського оприлюднити список кандидатів, який він має намір подати на затвердження до парламенту.

"Ми змушені були за законом в одноденний термін подати свою кандидатуру, що ми і зробили. Ми подали кандидатуру пана Андрія Гевка, як свого кандидата", - заявив лідер партії "Голос", народний депутат від однойменної фракції Святослав Вакарчук на пленарному засіданні парламенту в середу.

Він наголосив, що "Голос" очікує від інших фракцій і глави держави відкритості та прозорості в питанні формування нового складу ЦВК, нагадавши, що президент мав протягом трьох днів визначитися зі списком претендентів.

"Ми хотіли б ознайомитися з їхніми біографіями, дізнатися, хто ці люди, поспілкуватися з ними", - сказав Вакарчук.

"Якщо в нас держава у смартфоні, давайте у смартфоні, або у Facebook зробимо заяву. Але нам треба йти до прозорості", - додав він.

Як повідомлялося, 13 вересня Верховна Рада підтримала подання президента України Володимира Зеленського на дострокове звільнення всіх 16 членів ЦВК.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ