Політика

Зеленський сподівається, що під час головування Словаччини в ОБСЄ порушуватиметься питання про повернення Україні контролю над кордоном

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що під час головування Словаччини в ОБСЄ буде досягнуто прогресу в питанні припинення вогню на Донбасі, розведення військ у районі Станиці Луганської та виведення російських військ з окупованих територій.

"Великі надії ми покладаємо на словацьке головування в ОБСЄ, на його подальші кроки для істотного прогресу в цьому важливому для нашої країни питанні: повне й постійне припинення вогню, остаточне розведення сил у районі Станиці Луганської, яке має бути належним чином верифіковане ОБСЄ. Все це стане першими суттєвими кроками на шляху до миру", - сказав він на спільному брифінгу з президентом Словаччини Зузаною Чапутовою (Zuzana Čaputová) в понеділок у Києві.

Зеленський також очікує, що Словаччина й надалі порушуватиме в ОБСЄ питання про "повне виведення окупаційних військ з України та повернення під наш український контроль тимчасово окупованих територій".

"Завершення війни та деокупація всіх українських територій - моя головна місія як президента України. Й ми дуже розраховуємо на вашу підтримку: дипломатичний і санкційний тиск всіх наших партнерів, зокрема і Словаччини", - сказав президент України.

Зеленський наголосив, що це необхідно не лише Україні, а й усій Європі, "яка завжди почуватиметься в небезпеці, доки Російська Федерація ігнорує міжнародне право".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ