Політика

Зеленський: Я мрію і зроблю все, щоб Україна стала потужною кінематографічною державою

Президент України Володимир Зеленський наголошує на необхідності налагодити в країні повний кінопроцес - від зйомок до дистрибуції та розвитку кінотеатрів.

"Невичерпний креатив, ідеї, герої, історії та натхнення – у багатьох українських майстрів якісні кінопроекти вже давно вималювалися в уяві. Залишається тільки знімати й показувати їх світові. Я мрію і зроблю все, щоб Україна стала потужною кінематографічною державою. Ми маємо налагодити весь кінопроцес – від зйомок до дистрибуції та розвитку кінотеатрів, щоб український кіношник презентував свій самобутній і сучасний мистецький почерк удома та на міжнародних екранах", - написав Зеленський на своїй сторінці у Facebook у суботу.

Він нагадав, що цього тижня парламент попередньо схвалив законопроект про rebates (законопроект №1058 про державну підтримку кінематографа). "Остаточне його затвердження зробить територію України сприятливою для іноземного кінобізнесу. Отже, наші кіновиробники отримають неоціненне – міжнародний досвід, зростання виробництва та багатомільйонні інвестиції. Ми повинні дати українським кінематографістам можливість робити дві чудові речі – знімати кіно та жити", - зазначив глава держави.

Зеленський привітав українців із Днем українського кіно, додавши, що чекає "на захопливі кіноновинки вже в найближчому майбутньому".

"Створимо українське кіно разом!" - закликав президент.

Щорічно другої суботи вересня в Україні відзначається День українського кіно.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ