Політика

Зеленський обережно ставиться до теми миротворців на Донбасі, оскільки не хоче реалізації абхазького або придністровського сценарію

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що миротворців на Донбасі може бути розгорнуто лише на українсько-російському державному кордоні, при цьому обережний у цьому питанні, оскільки не хоче реалізації сценарію Абхазії або Придністров'я в українському регіоні.

"Я дуже обережно ставлюся до теми миротворців на Донбасі. Я знаю, що в минулій владі обговорювалися ці питання і структури, як впровадити миротворчу місію. Я обережний, тому що не хочу, щоб на Донбасі був сценарій Абхазії або було Придністров'я", - сказав він, виступаючи на 16-ій Щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) в п'ятницю в Києві.

У цьому контексті Зеленський наголосив, що проти того, щоб миротворці стали на лінії розмежування сторін на Донбасі, і "потім вже нікуди не підуть".

"І ми не порушуємо тему миротворців. Тут є (представник України в ТКГ, другий президент України - ІФ) Леонід Данилович Кучма, який паралельно в Мінському процесі теж не порушує цю тему", - зазначив він.

При цьому президент України заявив, що він "із задоволенням" погодиться на варіант розгортання миротворців на кордоні України та Росії.

"Будь ласка, туди ми їх запрошуємо. І саме там допомогу і миротворчу місію ми бачимо", - сказав Зеленський.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ