Політика

Кличко ініціював консультації з головами фракцій щодо питання дострокового припинення повноважень Київради

Міський голова Києва Віталій Кличко оголосив про консультації з керівництвом депутатських фракцій і груп Київської міської ради з приводу дострокового припинення повноважень Київради VIII скликання.

"Я ініціюю консультації з головами депутатських фракцій і груп про дострокове припинення повноважень Київради VIII скликання", - заявив Кличко перед початком пленарного засідання Київради, яке не зібрало кворуму, повідомила прес-служба мера.

Він висловив обурення у зв'язку з відсутністю кворуму.

"Я вважаю, що сьогодні прийшли депутати, які відповідальні перед своїми виборцями. Але кворуму немає, на жаль. Чому? Тому що "працюють" із багатьма депутатами. Тому що підривають і дестабілізують роботу київської влади. І це напередодні початку опалювального сезону, бюджетного процесу, коли потрібно вирішувати багато питань щодо забезпечення життєдіяльності міста", - звернув увагу Кличко.

Мер зазначив, що йому нецікаві "чиїсь договірняки і маніпуляції", додавши, що "депутати нестимуть відповідальність перед киянами, які їх обирали, і, судячи з усього, вже скоро".

Після виступу Кличка засідання закрилося через відсутність кворуму.

Як повідомлялося, 4 вересня Кабінет Міністрів України на засіданні ухвалив рішення про звільнення мера Києва Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Відповідно до закону про місцеві вибори, позачергові місцеві вибори призначаються Верховною Радою в разі дострокового припинення повноважень, зокрема, міської ради, міського голови, а також в інших випадках, передбачених законами України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про добровільне об'єднання територіальних громад". Таке рішення Верховна Рада ухвалює не пізніше ніж у 90-денний термін із дня дострокового припинення повноважень відповідної місцевої ради та міського голови.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ