Політика

Кулеба вважає, що в разі затвердження угорця Трочані комісаром, у портфелі якого будуть і відносини з Україною, той представлятиме позицію всього ЄС

Віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба вважає, що в разі затвердження на посаді комісара з питань сусідства та розширення представника Угорщини, яка останніми роками блокує європейську та євроатлантичну інтеграцію Києва, той представлятиме позицію всього Європейського Союзу, а не окремої країни.

Так він у вівторок у Брюсселі прокоментував журналістам повідомлення про те, що колишній міністр юстиції Угорщини Ласло Трочані (László Trócsányi) запропонований на цю посаду. "По-перше, це справа ЄС, кого вони призначають на яку посаду. По-друге, будь-який комісар після призначення стає представником усього ЄС, а не лише однієї країни. По-третє, на моє глибоке переконання, ми маємо вирішити фундаментальні проблеми з Угорщиною", - заявив Кулеба.

Віце-прем'єр-міністр наголосив, що Угорщина - "наш партнер і сусід, і ми маємо домовитися, не переступаючи наших червоних ліній і захищаючи наші національні інтереси".

Кулеба став першим представником нового українського уряду, який відвідав Брюссель після формування нового Кабінету Міністрів України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ