Політика

ВР зробила крок до обмеження можливості нардепів ставити поправки до законопроекту на підтвердження зали й ініціювати скасування ухваленого рішення

Верховна Рада прийняла за основу законопроект (№1043), який пропонує обмежити індивідуальну ініціативу народних депутатів реєструвати проект постанови про скасування ухваленого раніше рішення.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", цей проект закону в першому читанні підтримали 234 народні депутати на пленарному засіданні парламенту у вівторок.

Цей законопроект передбачає обмеження права народних депутатів ініціювати скасування ухваленого раніше рішення. Якщо закон буде ухвалений і набуде чинності, один депутат не зможе реєструвати відповідний проект постанови, як це передбачає регламент нині. Це буде можливо за ініціативою щонайменше 150 народних депутатів.

Крім того, законопроект пропонує закріпити в регламенті Верховної Ради, що під час розгляду проекту закону в другому читанні, щоб перейти до обговорення і підтриманих комітетом, і відхилених поправок, знадобиться процедурне рішення парламенту - 150 голосів.

Згідно з чинною процедурою один народний депутат може наполягти на розгляді поправки.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ