Політика

Обмін утримуваними особами дає привід для обережного оптимізму в пошуку шляхів нормалізації відносин з Україною - Кремль

У Кремлі заявили, що обмін утримуваними особами між РФ та Україною, що відбувся, дає підстави для обережного оптимізму - і в плані нормалізації двосторонніх відносин, і для виконання Мінських угод.

"Ми позитивно оцінюємо і вітаємо обмін, що відбувся. Безумовно, він дає привід для обережного оптимізму в плані продовження роботи в руслі пошуку шляхів для нормалізації відносин між Росією та Україною", - сказав журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"І звісно, що головне (дає оптимізм) для забезпечення умов для реалізації Мінських домовленостей", - додав представник Кремля.

Він наголосив, що списки для обміну він не коментує.

Пєсков також утримався від пояснень, чому серед осіб, які прибули до Росії, є громадяни України.

На запитання, чи можна говорити, що це був обмін полоненими, прес-секретар президента сказав: "Це був обмін утримуваними особами".

Пєсков відмовився коментувати, чи буде і коли оприлюднено список раніше утримуваних в Україні осіб, які в минулої суботи, 7 вересня, прилетіли до Росії, а також укази президента Володимира Путіна про помилування українців, повернених на батьківщину.

"Залишаю без відповіді це запитання, ніяк не коментую", - сказав Пєсков.

Він також не коментував можливого отримання російського громадянства українцями, що приїхали в Росію після обміну утримуваними особами.

"Я це залишу поки що без коментаря. Я не знаю", - сказав Пєсков.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ