Політика

Зеленський: я і Путін виконали обіцяне на першому етапі

Президент України Володимир Зеленський сказав, що домовленості з Володимиром Путіним щодо першого етапу завершення війни на Донбасі виконані.

"Я вважаю, що перший етап виконано. Я маю підтвердити, що я президент України Володимир Зеленський і президент РФ Володимир Путін, зробили все, що обіцяли, не змінюючи на ходу наших домовленостей", - сказав Зеленський на ЗПС у Борисполі після зустрічі звільнених українців, говорячи про результат своєї телефонної розмови 7 серпня з президентом РФ.

"Мені здається, ми всі зробили перший крок, все інше на ньому...Я впевнений, що ми знаємо, що робити далі... далі ми будемо наближатися до часу повернення всіх наших полонених і продовжувати вже в Мінському процесі розведення військ двома етапами: Золоте, Петровське – спочатку, а потім розведення по всій території і вже припинення вогню повною мірою і припинення війни", - наголосив Зеленський.

"Я думаю, що ми повернемо не тільки людей, а й наші території", - сказав глава Української держави.

За словами Зеленського, звільнені українці будуть перевезені в медичний центр "Феофанія".

В очікуванні прильоту літака президент України помітно нервував. Кожного звільненого українця глава держави зустрічав біля трапа літака особисто, вітав рукостисканням і поздоровляв з поверненням на батьківщину. Звільнені громадяни України дякували Зеленському за його зусилля і підтримку сімей.

"Я всіх вітаю з поверненням наших героїв", - сказав президент, звертаючись до родичів звільнених і журналістів.

Рідні повернених в Україну бранців зустрічали їх обіймами та сльозами.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ