Політика

Скалецька: МОЗ поки що не має рішення щодо ситуації в медуніверситетах, а від НАМНУ очікує нових ініціатив

Міністерство охорони здоров'я України поки що не має рішення щодо ситуації, яка склалася в медичних університетах, повідомила міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька.

"Якщо говорити про ситуацію з медичними університетами, то ситуація серйозна. Відповіді, що з цим робити, поки що немає", - сказав вона на прес-конференції в Києві в середу.

Скалецька особливо відзначила ситуацію в одеському медвиші.

"Я скажу, що в Одесі вже є затримка з виплатою зарплати через критичну ситуацію. Ця ситуація прийшла до мене, і я повинна буду з цим щось робити", - сказала вона, не озвучивши можливі шляхи вирішення.

Коментуючи ситуацію, що склалася з клініками системи Національної академії медичних наук України (НАМНУ), Скалецька зазначила, що подальший розвиток цих клінік має передбачати компонент наукової роботи, який не враховувався при розробці концепції участі клінік НАМНУ в реформованій системи охорони здоров'я.

"НАМНУ вже має бачення розвитку цих клінік, незабаром вони нададуть свої пропозиції", - сказав вона.

Як повідомлялося, в 2017-2018 рр. у МОЗ виник конфлікт із ректором Одеського національного медичного університету (ОНМедУ) Валерієм Запорожаном, а також із ректором Національного медичного університету ім. Богомольця (Київ) Катериною Амосовою.

МОЗ обвинувачував керівників цих вишів у низці фінансових порушень і намагався відсторонити їх від посад. Зі свого боку ректори подавали до судів численні позови, які не давали МОЗ можливості ухвалювати кадрові рішення.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ