Політика

Рішення Кабміну звільнити Кличка з посади голови КМДА порушує право киян на місцеве самоврядування - заява "Європейської солідарності"

У партії "Європейська солідарність" заявляють, що рішення Кабінету Міністрів України про звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації суперечить волевиявленню киян.

"Рішення КМУ, прийняте з подачі Офісу президента, рекомендувати главі державі звільнити Віталія Кличка слід розглядати в ширшому контексті концентрації влади в одних руках, зменшення ролі парламенту, уряду та місцевого самоврядування, що цілком очевидно суперечить європейській стратегії України", - йдеться в заяві партії.

У "Євросолідарності" зазначають, що дії влади суперечать волевиявленню киян і рішенням Конституційного суду, який визначив, що КМДА може очолювати лише особа, обрана київським міським головою.

"Не президент і не Кабінет Міністрів має вирішувати, хто має керувати містом, це визначають кияни й тільки кияни. Вже наступного року мають відбутися місцеві вибори, на яких і має бути вирішено, хто повинен очолити київську міську владу", - наголошено в заяві.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ