Політика

Суд не задовольнив апеляцію Генпрокуратури на відмову заарештувати майно Ющенка

Третій президент України (2005-2010) Віктор Ющенко повідомив, що Київський апеляційний суд не задовольнив скаргу прокуратури на відмову Печерського районного суду Києва заарештувати його майно.

"Київський апеляційний суд відмовив прокурорам Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури в задоволенні апеляційної скарги на рішення Печерського райсуду столиці від 9 липня, яким було відмовлено в задоволенні клопотання ГПУ про накладення арешту на майно Віктора Ющенка", - повідомив Ющенко на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Він зазначив, що відповідне рішення суд ухвалив у понеділок.

За його словами, представники Генпрокуратури паралельно подали ще одне аналогічне клопотання до суду першої інстанції про накладення арешту на майно Ющенка, однак у задоволенні їм також було відмовлено.

"Наприкінці вересня Київський апеляційний суд має розглянути ще одну скаргу ГПУ, тепер уже на інше рішення Печерського суду, яким також відмовлено у клопотанні про накладення арешту на майно Ющенка", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Ющенка підозрюють у заволодінні комплексом будівель і споруд резиденції "Межигір'я" і будинком у с. Нові Петрівці (Київська обл.), а також земельними ділянками загальною вартістю 540 млн грн.

24 травня 2019 року під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому 25 грудня 2015 року, було складено та відправлено письмове повідомлення про підозру Ющенку.

Ющенко підтвердив факт вручення підозри, але відкинув будь-які обвинувачення та заявив про політичний підтекст цієї справи.

У липні Печерський районний суд Києва не задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України про накладення арешту на майно Ющенка в рамках справи про пособництво Віктору Януковичу в заволодінні резиденцією "Межигір'я".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ