Політика

Зеленський запропонував скасувати "правки Лозового" і надати НАБУ і ДБР право на прослуховування

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проект закону про зміни до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства (№1009).

Як наголошується в пояснювальній записці, законопроект пропонує скасувати так звані "правки Лозового", які стосувалися термінів проведення досудового розслідування, призначення і проведення експертизи.

Крім того, пропонується надати Національному антикорупційному бюро (НАБУ) і Держбюро розслідувань (ДБР) право самостійно здійснювати зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж у рамках проведення негласних слідчих та розшукових дій.

Президент також ініціює зняття норми, яка забороняє без згоди Верховної Ради здійснювати обшук народного депутата, огляд його особистих речей і багажу, транспорту, житлового та службового приміщень, а також втручатися в таємницю листування, телефонних розмов та іншої кореспонденції.

У законі про НАБУ уточнюються адміністративні повноваження директора НАБУ, а також встановлюються спеціальні положення для проведення конкурсу на зайняття посади негласних штатних співробітників НАБУ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ