Політика

Гончарук пропонує ВР перепризначити Маркарову міністром фінансів України

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук запропонував Верховній Раді призначити міністром фінансів України Оксану Макарову, яка обіймала цю посаду і в попередньому уряді.

Як повідомлялося, Верховна Рада призначила Макарову міністром фінансів 22 листопада 2018 року. До цього вона з червня керувала міністерством у статусі виконувача обов’язків після відправленого у відставку з ініціативи прем'єра Володимира Гройсмана Олександра Данилюка (нині - секретар Ради національної безпеки і оборони України).

Маркарова прийшла в Мінфін у березні 2015 року на посаду заступника міністра - керівника апарату на запрошення Наталії Яресько, з якою вона раніше працювала в американському фонді прямих інвестицій Western NIS Enterprise Fund, а в 8 серпні 2016 року була призначена першим заступником міністра.

До переходу на державну службу Маркарова 12 років очолювала Інвестиційну групу ITT, а до цього з 1998-го по 1999 рік та з 2001-го по 2003 рік обіймала посади радника з економічної політики та менеджера із зовнішніх та корпоративних зв'язків у Western NIS Enterprise Fund.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ