Політика

Україна має на саміті НАТО в грудні "гранично ясно" порушити питання про ПДЧ - Порошенко

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко закликає на грудневому саміті НАТО в Лондоні порушити питання про надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ).

"До грудневого саміту НАТО в Лондоні залишаються лічені місяці. На туманний Альбіон українська делегація має прибути з гранично ясною пропозицією щодо необхідності надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО", - написав Порошенко в соцмережі Facebook.

Він наголосив, що якщо Україна хоче отримати ПДЧ не пізніше 2023 року, "розмову про це слід розпочинати вже зараз".

Як повідомлялося, 7 лютого 2019 року Верховна Рада звернулася до держав-членів НАТО із закликом підтримати наміри України отримати членство в альянсі й на саміті НАТО в Лондоні в грудні 2019 року розпочати формальний діалог про надання ПДЧ. Крім того, український парламент звертається до Північноатлантичної ради та Парламентської асамблеї НАТО, національних парламентів держав-членів НАТО з проханням підтримати висловлений Україною намір отримати членство в НАТО.

У щорічній доповіді генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, оприлюдненій 14 березня 2019 року в штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу в Брюсселі, зазначено, що НАТО знову підтверджує перспективу членства України в альянсі та констатує посилення політичної та практичної підтримки Києву від початку незаконної анексії Росією Криму та подій на сході країни.

Зокрема, в розділі "Відкриті двері НАТО" зазначено: "У світлі прагнень України стати членом НАТО союзники також підтримують своє рішення, ухвалене на Бухарестському й наступних самітах".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ