Політика

ЦВК оприлюднила рішення про обрання екс-першого заступника голови НБУ Приходька нардепом

Екс-першого заступника голови Національного банку України (НБУ) Бориса Приходька обрано народним депутатом в одномандатному виборчому окрузі №210.

Відповідне оголошення Центральної виборчої комісії (ЦВК) оприлюднено в газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр" у середу.

Згідно з ним, Приходько є радником ТОВ "Кредитна установа "Кредит-Комерц", проживає в Києві, безпартійний.

Як повідомлялося, директора казначейства Ощадбанку Приходька було призначено першим заступником голови Нацбанку в грудні 2012 року за кілька днів до відходу голови НБУ Сергія Арбузова на посаду першого віце-прем'єра. У березні 2014 року Приходька було переведено на посаду заступника голови НБУ. У жовтні того самого року його звільнили з НБУ в рамках люстрації, однак він оскаржував це рішення в суді.

Наприкінці липня 2014 року Приходька затримали: Генпрокуратура обвинувачувала його в тому, що в лютому 2014 року за попередньою змовою з групою осіб під керівництвом Сергія Курченка (бізнесмен, голова наглядової ради і власник "СЄПЕК", оголошений Генпрокуратурою в міжнародний розшук 23 квітня 2014 року - ІФ) він брав участь у заволодінні майном ПАТ "Аграрний фонд" на суму понад 2 млрд грн під час операцій з облігаціями внутрішньої державної позики.

У грудні 2014 року Приходька було звільнено з-під арешту, а в липні 2015 року Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо нього та екс-голови правління ПАТ "Аграрний фонд" Олександра Кірюкова, проте в жовтні 2016 року суд відправив цей акт на доопрацювання.

Затримка з оголошенням Приходька обраним депутатом була пов'язана з тим, що за попередніми результатами він посідав друге місце, однак після анулювання судом результатів на трьох ділянках вийшов на перше.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ