Політика

Секретар РНБО сподівається, що інтенсивність обстрілів на Донбасі буде менша

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Данилюк констатує, що перемир'я на Донбасі не діє повною мірою через обстріли з боку бойовиків, але є надія, що інтенсивність обстрілів буде менша.

"Я говорив, що перемир'я було досягнуто, ви знаєте, це було "хлібне перемир'я", 22 липня. Тоді було досягнуто домовленості про це, і навіть до кінця липня у нас було різке падіння обстрілів - до 15 обстрілів окупаційних військ. Це значно менше, ніж відбувалося раніше. І далі так само, на початку серпня, було помітне зменшення кількості обстрілів. Але був певний період, коли дійсно не було обстрілів, і це фіксувалося і підтверджувалося, зокрема нашими військовими", - сказав секретар РНБО в ефірі "радіо НВ", повідомляється на сайті видання "Новий час".

За словами Данилюка, це перемир'я важливе для відведення військ у Станиці Луганській і початку відновлення моста і розмінування. Він додав, що "коли гинуть наші солдати, то говорити, що зараз стійке перемир'я, звичайно, не можна".

На уточнююче запитання, чи можна констатувати, що перемир'я вже не діє, секретар РНБО сказав: "Обстріли тривають. Перемир'я - це коли немає обстрілів, коли не гинуть наші солдати. На жаль, цього зараз не відбувається. Але все ж є надія, що інтенсивність цих обстрілів буде менша".

За його словами, ці надії пов'язані з увагою світової спільноти до того, "чи дійсно сторона агресора дотримується своїх зобов'язань", і це питання, зазначив секретар РНБО, постійно піднімається на міжнародному рівні.

Крім того, Данилюк прокоментував звільнення представника України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Романа Безсмертного: "Є позиція Офісу (президента), я тільки можу її підтвердити. Дійсно, команда формувалася президентом Кучмою, він пропонував людей, і зараз у співробітництві з ним і приймаються рішення щодо зміни команди. Зрештою, Тристороння група повинна ефективно працювати, і зараз делегована функція з формування групи президенту Кучмі Леоніду Даниловичу".

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ