Політика

Помпео закликав міжнародну спільноту посилити тиск на іранський режим

Держсекретар США Майк Помпео нагадав про час, що залишився до припинення ембарго ООН на постачання зброї Ірану, і закликав союзників США посилити тиск на іранський режим.

"Годинник цокає. Час, що залишився до закінчення ембарго ООН на постачання зброї Ірану і припинення заборони на поїздки Касема Солеймані (командувач підрозділом Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) "Аль-Кудс"- ІФ), закінчується. Ми закликаємо наших союзників і партнерів посилити тиск на іранський режим доти, поки він не припинить своєї дестабілізуючої поведінки", - написав Помпео в Твіттері.

Під повідомленням розміщена картинка з годинником, на яких йде відлік часу, що залишився.

На сайті держдепартаменту США, тим часом уточнюється, що Солеймані зможе здійснювати закордонні поїздки вже з 18 жовтня 2020 року.

"Незабаром після цього іранський режим також зможе вільно продавати зброю кому завгодно, включно з терористичними посередниками, а такі країни, як Росія і Китай, зможуть продавати іранському режиму танки, ракети і засоби ППО. Це може почати нову гонку озброєнь на Близькому Сході і ще більше дестабілізувати регіон і світ", - наголошується в повідомленні на сайті держдепу.

"Міжнародне співтовариство повинно виступити єдиним фронтом проти підтримки терору іранським режимом. Час йде", - йдеться в заяві.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ