Політика

У ЄС не сумніваються, що Джонсон готовий вийти з ЄС без угоди з Брюсселем

У Брюсселі не вважають блефом слова прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона про те, що Лондон може вийти з ЄС без угоди, повідомляє газета The Daily Telegraph.

Після зустрічі в понеділок за участю представників Єврокомісії та дипломатів, які займаються питаннями Brexit у 27 країнах Євросоюзу, таку перспективу в ЄС почали вважати "робочою гіпотезою", зазначає газета.

На думку європейських дипломатів, Джонсон не хоче переговорів із Брюсселем, а вихід з ЄС без угоди є для нього основним планом, повідомляє газета The Guardian.

Водночас на Даунінг-стрит заявляють, що Джонсон готовий до переговорів, але він погодиться тільки на угоду, в якій не буде пункту про "бекстоп" - "страхувальний план" щодо ірландського кордону.

За словами представника британського уряду, ЄС має змінити свою позицію, оскільки угода, узгоджена попереднім прем'єром Терезою Мей, не отримає схвалення британського парламенту в нинішній формі, повідомляє телеканал BBC.

Джонсон раніше заявляв, що угода, узгоджена його попередницею з Брюсселем, мертва. Він обіцяв, що Велика Британія вийде з ЄС за будь-якого розкладу в обумовлені з Брюсселем терміни - 31 жовтня.

Також Джонсон неодноразово наголошував, що готовий до переговорів із Брюсселем, проте в Брюсселі заявляли, що не мають наміру заново обговорювати основну частину угоди: угоду про вихід Великої Британії з ЄС, у якій і міститься спірний пункт про "страхувальний план".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ