Політика

"Батьківщина" пропонує скликати позачергову сесію ВР 23 липня

Фракція ВО "Батьківщина" пропонує президенту України Володимиру Зеленському скликати позачергову сесію Верховної Ради у вівторок, 23 липня, повідомила лідер партії Юлія Тимошенко.

"Ми звертаємося до президента Зеленського, справді за регламентом не можна провести позачергове засідання Верховної Ради, але точно можна і потрібно провести позачергову сесію Верховної Ради, і ми пропонуємо президенту знову звернутися до ВР й оголосити проведення позачергової сесії 23 липня у вівторок", - сказала лідер "Батьківщини" Тимошенко журналістам після засідання фракції в четвер у Києві.

Вона повідомила, що фракція протягом дня направить Зеленському лист з пропозицією провести позачергову сесію парламенту 23 липня.

За словами Тимошенко, президент просто допустив юридичну помилку, пропонуючи провести позачергове засідання, "але у нього є можливість її виправити".

"Також ми направимо перелік законопроектів ("Батьківщини" - ІФ), щоб вже зараз вирішити ті питання, яких реально очікують люди", - сказала Тимошенко.

Вона уточнила, що на позачерговій сесії треба розглянути законопроект, який дасть змогу знизити вдвічі ціни на газ для населення і бюджетної сфери.

"Ми виступаємо за розгляд законопроекту про введення обов'язкового медичного страхування... І третій невідкладний законопроект - це зміни до бюджету, які припинять знущання над пенсіонерами і, нарешті, виконають закон, згідно з яким пенсії не можуть бути меншими ніж мінімальний прожитковий мінімум - 3094 грн", - зазначила політик.

Лідер "Батьківщини" також повідомила, що члени її фракції в повному складі наразі перебувають у Києві - спеціально повернулися з регіонів до столиці, коли дізналися про ініціативу президента провести позачергове засідання парламенту.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ