Політика

Питання Криму, захисту прав громадян України на півострові і внутрішньо переміщених осіб не повинні сходити з порядку денного

Питання Криму, питання захисту прав громадян України на тимчасово окупованій території і внутрішньо переміщених осіб не повинні сходити з порядку денного, підкреслює постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич.

"По-перше, Крим - це Україна, це аксіома. Це невід'ємна частина території України, а кримчани - це громадяни України. І ми будемо робити все, щоб кримське питання не сходило з порядку денного, щоб максимально забезпечити захист прав громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території, і внутрішньо переміщених осіб з Криму. Для нас пріоритетом є люди, захист їх прав, і ми це будемо робити", - сказав він на нараді за участю президента України Володимира Зеленського в суботу в Херсоні, де президент представив його на новій посаді.

Кориневич зазначив, що представництво президента буде реагувати на ті порушення, які відбуваються на тимчасово окупованій території Криму, і робити все, щоб полегшити життя кримчан на території материкової України.

"Представництво президента буде працювати в рамках такої тріади: питання Криму сьогодні для України - це питання зовнішньої політики, питання внутрішньої політики і питання міжнародно-правової боротьби. І в цьому ключі ми будемо працювати", - підкреслив він.

Як повідомлялося, Кориневич був призначений постійним представником президента Зеленського в Криму 25 червня. Кориневич - заступник директора з науково-педагогічної роботи Інституту міжнародних відносин Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, кандидат юридичних наук, доцент.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ