Політика

Абромавичус і Рашкован можуть претендувати на прем'єрське крісло - Atlantic Council

Найбільш підготовленими серед технократів кандидатами в крісло прем'єр-міністра є екс-глава Мінекономрозвитку Айварас Абромавичус і нинішній заступник виконавчого директора Міжнародного валютного фонду від України Владислав Рашкован, пише редактор UkraineAlert Atlantic Council Мелінда Гарінг (Melinda Haring).

"На Заході Абромавичуса вважають чесним, ефективним, принциповим й абсолютним прихильником успішної України. Вибір Абромавичуса сигналізуватиме інвесторам, західним партнерам й українцям, що Зеленський серйозно налаштований щодо змін у країні", - зазначає Гарінг, що є також старшим науковим співробітником Інституту досліджень зовнішньої політики та віце-головою Фонду Східна Європа в Києві.

На її думку, альтернативою Абромавичусу, яка послала б ті самі сигнали, є Рашкован, який у 2014-2016 рр. обіймав посаду заступника голови Національного банку України й відповідав за реформування і трансформацію центробанку.

"Рашкован - інституціоналіст, а це означає, що він здатний вирішувати технічні економічні питання, але в нього також є погляд на трансформування і створення нових інституцій. Найголовніше, він точно знає, що потрібно зробити Україні для залучення міжнародних коштів і як заспокоїти інвесторів", - зазначено в матеріалі.

Як зазначає Atlantic Council, серед інших претендентів-технократів розглядаються також екс-міністр фінансів Олександр Данилюк, нинішній голова "Нафтогазу України" Андрій Коболєв і виконавчий директор цієї компанії Юрій Вітренко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ