Політика

Склад делегації на саміт Україна-ЄС формує президент, заява Климпуш-Цинцадзе політизована

Прес-секретар прем'єра Володимира Гройсмана Василь Рябчук зазначає, що склад делегації на саміт Україна-ЄС формує президент, а не глава уряду, і що звинувачення з боку віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе на адресу прем'єра мають політичний характер у передвиборний період.

"З приводу заяви віце-прем'єра Іванни Климпуш-Цинцадзе. Дуже дивно, що профільний урядовець не знає: склад делегації на саміт Україна - ЄС формує президент, а не прем'єр-міністр. Тому її слова видаються не більше ніж політичною грою кандидата в народні депутати від партії Петра Порошенка з сумнівною метою набрати додаткових балів", - написав Рябчук на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Як повідомлялося, Климпуш-Цинцадзе не пустили до Маріїнського палацу в Києві для участі в саміті Україна-ЄС, вона вважає, що це пов'язано з впливом прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

"Від уряду було офіційне представлення Офісу президента з переліком тих осіб, які будуть представлені від уряду. Що змінилося між п'ятницею і сьогодні? Я маю підстави вважати, що це рішення було нав'язано Офісу президента з боку глави уряду. Як на мене, це свідчить про саботаж реальної роботи в європейській інтеграції", - сказала віце-прем'єр у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Климпуш-Цинцадзе додала, що відповідні висновки вона зробила з висловлювань Гройсмана на урядовій нараді у п'ятницю, яким вона тоді не надала належного значення.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ