Політика

Верховний Суд змінив підсудність у справі Єфремова, незабаром його можуть випустити з-під арешту

Колишній заступник глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрій Портнов повідомив, що Верховний Суд змінив підсудність у справі екс-голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

"Друзі, вітаю рішення Верховного Суду про зміну підсудності у справі про зміну запобіжного заходу Олександру Єфремову. Більше немає... жодного шансу тримати його у в'язниці", - написав Портнов на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Він сподівається, що Єфремова буде звільнено з-під варти "найближчим часом".

При цьому Портнов не зазначив, який суд вестиме справу Єфремова.

Як повідомлялося, екс-голову парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова затримали за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України 30 липня 2016 року в аеропорту Києва. Йому також інкримінують підтримку самопроголошеної "ЛНР" і незаконне заволодіння майном "Луганськвугілля".

Єфремова обвинувачують в організації захоплення будівлі Луганської обласної державної адміністрації навесні 2014 року, в пособництві під час захоплення будівлі Управління Служби безпеки України в Луганській області, вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України.

Йому також ставлять за провину організаційне та інше сприяння створенню і діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" і державна зрада.

Справу розглядають у Старобільському районному суді Луганської області.

Наприкінці червня Конституційний Суд України визнав неконституційною норму КПК, якою суд фактично зобов'язувався, обираючи запобіжний захід, застосовувати безальтернативний запобіжний захід - тримання під вартою. Цю норму (ч. 5 ст. 176 КПК) застосовували до підозрюваного в здійсненні державної зради та інших тяжких і особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України і злочинів, пов'язаних із терористичною діяльністю або діяльністю незаконних воєнізованих або збройних формувань.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ