Політика

Естонія планує порушити на сесії ПА ОБСЄ питання про мілітаризацію Росії в регіонах Чорного та Азовського морів

Делегація Естонії на сесії Парламентської асамблеї (ПА) ОБСЄ має намір порушити питання про мілітаризацію Росії в регіонах Чорного та Азовського морів і Криму, повідомили "Інтерфаксу" в четвер у прес-службі парламенту республіки.

Одним із головних питань на 28-ій літній сесії ПА ОБСЄ, що розпочинається 4 липня, стане питання про роль парламентів у гарантуванні стабільного розвитку і безпеки, сказали в прес-службі.

Як заявив член делегації естонського парламенту, колишній командувач силами оборони Естонії Йоганнес Керт (Johannes Kert), він планує "порушити питання конфлікту в Східній Україні та питання мілітаризації Росії в регіонах Чорного моря, Азовського моря та Криму".

"Незважаючи на агресивну політику Росії, міжнародні організації допомагають підвищити безпеку й поліпшити ситуацію з правами людини в Абхазії, Грузії та Південній Осетії", - сказав він.

Члени делегації Естонії мають намір також порушити питання управління міграції та політики висилки мігрантів на батьківщину, захисту дітей у регіонах конфліктів, ксенофобії, агресивного націоналізму та нетерпимості.

Літня 28-ма сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ, яка відбудеться 4-8 липня, також буде присвячена впливу виходу Великої Британії зі складу ЄС, енергетичній безпеці, змінам клімату, боротьбі з корупцією та розвитку доброчесного управління.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ