Політика

"Європейська солідарність" анонсує акцію біля КС, який у четвер розглядатиме скасування закону про люстрацію

Активісти партії Петра Порошенка "Європейська солідарність" мають намір 4 липня о 9:30 провести акцію протесту проти скасування закону про люстрацію біля будівлі Конституційного Суду України на вул. Жилянській у Києві.

"Партія "Європейська солідарність" категорично проти скасування люстрації, як цього прагнуть реваншисти. Ми будемо як завтра, так і надалі, захищати право українців жити у своїй державі з правом на свою історію. Тому скасування статей закону про декомунізацію ми також вважаємо неприпустимим. Наші активісти, депутати, кандидати завтра будуть під КС аби чітко заявити позицію - ми захистимо країну від реваншу проросійських сил", - йдеться в заяві партії, оприлюдненій у середу.

"Ми не здамося, доки голос українців не буде почуто! Прихильникам Януковича не місце на державних посадах", - наголосили в "Європейській солідарності".

У партії зазначають, що результатом запланованого на четвер розгляду в КС закону "Про очищення влади" може стати скасування люстрації в Україні. "Це означає, що всі чиновники Януковича, зможуть повернутися на високі державні посади... Клюєв уже збирається до України. Колись це здавалося фантастикою, але тепер і повернення самого Януковича стає все більш реальним... Варто Конституційному Суду скасувати закон "Про очищення влади", всі проросійські політики зможуть поновитися на своїх посадах", - заявляють у "Європейській солідарності".

Як повідомлялося, на 10:00 четверга біля КС раніше було анонсовано дві акції протесту проти скасування закону про люстрацію: пікет об'єднаних сил націоналістів ВО "Свобода" та акцію "Конституційний Суд, руки геть від люстрації", в якій візьмуть участь нардеп Єгор Соболєв, представники громадських організацій "Громадський люстраційний комітет" та "Автомайдан", Громадської ради з питань люстрації при Міністерстві юстиції.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ