Політика

Портнов заявляє, що ініціював розслідування в Панамі та на низці островів справ щодо нібито пов'язаних із Порошенком офшорів

Колишній заступник глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрій Портнов заявляє, що ініціював низку проваджень у Панамі та кількох острівних державах стосовно зареєстрованих у цій державі офшорних компаній, які можуть бути пов'язані з п'ятим президентом України (2014-2019 рр.) Петром Порошенком.

"Інформую, що закінчив формальні процедури передачі повноважень адвокатам і незалежним детективам представляти мої інтереси в державних і судових органах Панами і низки острівних держав щодо афілійованих із Порошенком офшорів. В усіх розпочатих розслідуваннях стосовно Порошенка за кордоном я офіційно є заявником", - написав Портнов на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Він додав, що очікує від місцевих колег пошуку, систематизації та оприлюднення даних щодо відмивання Порошенком та його оточенням "викрадених в українських громадян коштів та активів", а також пообіцяв невідкладно повідомляти про перші результати.

Як повідомлялося, в травні Портнов заявив, що найближчим часом має намір подати заяви про нібито злочини Порошенка та його оточення. Він стверджує, що його юристи задокументували понад десять заяв про нібито злочини. Зокрема, за його словами, йдеться про панамські офшори, розкрадання в армії, а також оборонне замовлення "Кузні на Рибальському", акціонером якої був Порошенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ