Політика

Профільний комітет Ради 1 липня розгляне питання про відкликання запрошення на вибори до ВР для ПАРЄ

Комітет Верховної Ради у закордонних справах на засіданні в понеділок, 1 липня, розгляне питання призупинення участі української делегації в ПАРЄ до виконання Росією низки умов щодо заручників, військовополонених моряків і кримських татар, а також відкликання запрошення на дострокові парламентські вибори в Україні для делегації ПАРЄ.

Порядок денний засідання оприлюднила на своїй сторінці у Facebook голова комітету Ганна Гопко. Першим пунктом значиться: "Про призупинення участі постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) в роботі Асамблеї до виконання Російською Федерацією низки умов щодо заручників, українських військових моряків і кримських татар".

Крім того, комітет планує розглянути проекти постанов про звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ і призначення на цю посаду Вадима Пристайка.

Порядок денний також містить пункт "Про забезпечення юридичного супроводу міжнародних судових позовів України проти РФ з метою захисту національних інтересів України та перспектив виконання рішень міжнародних судових інстанцій у подальшому (закритий режим); про підготовку звернення Верховної Ради України у зв'язку з відмовою Російської Федерації виконувати рішення міжнародного трибуналу ООН і продовженням утримування РФ українських військовослужбовців, незаконно затриманих 25.11.2018, та інших політичних в'язнів".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ