Політика

Розгляд апеляції прокуратури на скасування підозри в зраді екс-голові району Харкова перенесено на 18 липня

Розгляд апеляційної скарги прокуратури на ухвалу Київського районного суду м. Харкова про скасування підозри у державній зраді екс-голові Холодногірської районної адміністрації Харкова Максиму Мусєєву не відбулося.

"Розгляд не відбувся, оскільки одна із суддів, які входять до колегії, у відпустці, а сформувати іншу колегію немає можливості - судді зайняті в інших провадженнях. Засідання перенесли на 18 липня", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Харківської апеляційного суду в понеділок.

Як повідомлялося, 3 жовтня 2018 року заступник глави СБУ Віктор Кононенко повідомив, що голові району Харкова оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст.111 (держзрада) КК України і планується оголошення його в розшук у зв'язку з тим, що він переховується на території РФ.

Голова Холодногірського району Харкова Мусєєв назвав це кримінальне провадження сфабрикованим.

26 грудня міський голова Харкова Геннадій Кернес повідомив, що був змушений звільнити Мусєєва з посади голови району. "Його звільнено за статтею, тому що той час, який він відсутній (на робочому місці - ІФ) - це вже перебір... Вважаю, що Максим Сергійович Мусєєв - нормальний хороший громадянин України. І те, що його обвинувачують у якійсь держзраді, я вважаю, що це все сфальсифікували ті ж керівники області в особі пані губернатора та її покровителя голови президентської адміністрації Ігоря Райніна, (вони) дали команди сюди Службі безпеки, прокуратурі", - сказав Кернес журналістам.

У січні 2019 року прокурор Харківської області Юрій Данильченко повідомив, що справу припинено у зв'язку з розшуком Мусєєва.

21 травня Київський райсуд виніс ухвалу, якою скасував повідомлення про підозру. Прокуратура подала на неї апеляційну скаргу.

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ