Політика

До ВР можуть пройти п'ять партій, лідером електоральних симпатій є "Слуга народу" - опитування "Рейтингу"

П'ять політичних партій можуть пройти до Верховної Ради на дострокових виборах 21 липня, лідирує партія "Слуга народу", свідчать дані опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

Згідно з оприлюдненими в середу результатами соцопитування, лідером електоральних симпатій серед політичних сил є партія "Слуга народу", яку готові підтримати 47,5% тих, хто має намір голосувати й визначився з симпатіями. Також наразі долають прохідний бар'єр "Опозиційна платформа - За життя" (10,4%), "Європейська солідарність" (7,9%), "Батьківщина" (7,5%) і "Голос" (6,4%).

Партію "Сила і честь" готові підтримати 4,3% респондентів, Радикальну партію - 2,5%, партію "Громадянська позиція" - 2,4%. Рейтинг інших політичних сил не перевищує 2%.

Згідно з результатами опитування, 69% висловили однозначну готовність узяти участь у голосуванні на дострокових виборах. Ще 15% зазначили, що скоріше готові брати участь, 12% - не голосуватимуть, 4% - не визначилися.

10,6% виборців можуть проголосувати за партію "Слуга народу", якщо партія, яку вони підтримують зараз, не братиме участі у виборах (так званий другий вибір). 7,8% можуть підтримати "Батьківщину", 6,7% - партію "Голос"; 6,6% - "Опозиційну платформу - За життя"; 5,7% - партію "Сила і честь"; 3,9% - "Громадянську позицію"; 3,1% - партію "Європейська солідарність", решту партій - менше ніж 3%.

Чверть опитаних зазначили, що планують відпустку на другу половину липня. При цьому 80% з них вважають, що зможуть проголосувати. 14% заявили, що не зможуть, ще 6% не визначилися.

Третина респондентів планує провести відпустку за місцем проживання, 37% зазначили, що мають плани відвідати інший регіон України, 18% - за кордон, 18% - ще не визначилися. Порівняно більше тих, хто планує відпочинок на другу половину липня, серед виборців партій "Європейська солідарність", "Слуга народу", а також тих, хто взагалі не має наміру брати участь у голосуванні.

Опитування проводилося 6-9 червня серед населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіоном й типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Похибка репрезентативності дослідження не більше ніж 2,2%.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ